اگر کمی به محیط اطراف خود دقت کنید یا در سطح شهر، سری بچرخانید، احتمالا با انواعی از سایبان عمومی مواجه می شوید که با تولید سایه، نقش نوعی آفتاب گیر را ایفا می کنند. این سایبان ها یکی از فعالیت های مثبت طراحان و معماران به شمار می روند که در راستای رفع نیاز و تامین رفاه و آسایش شهروندان تولید و ساخته می شوند. احداث سایبان عمومی در فضای باز، علاوه بر تامین آرامش کاربران، می تواند در مدیریت ترافیک شهری نیز تاثیرات مفید و مثبتی به دنبال داشته باشد. مردم با وجود این سایبان ها بیشتر در محیط حضور پیدا می کنند و از این طریق به روشی غیرمستقیم شرایط نامساعد جوی نیز کنترل می شود.
سایبان های عمومی می توانند به طور ویژه برای پارک خودروها نیز به کار روند. با وجود مزیت هایی که به چشم می خورد، اهمیت و ضرورت سایبان عمومی در هر بخشی از شهر کاملا احساس می شود. اما برخی از سازندگان با وجود آگاهی از اهمیت سایبان عمومی و تاثیر آن در مدیریت ترافیک شهری، از چگونگی احداث سایبان در فضای باز و نکات مربوط به آن مطلع نیستند. از این رو در ادامه به مهم ترین نکات لازم برای احداث سایبان عمومی در فضای باز اشاره می کنیم.
توجه به عوامل جوی
سایبان عمومی استاندارد و باکیفیت، سایبانی است که بتوان از آن در هر شرایط جوی و آب و هوایی استفاده کرد. احداث این سایبان بایستی به گونه ای انجام شود که با کوچکترین تغییرات جوی دچار آسیب و خرابی نشود. پس یک معمار و سازنده سایبان عمومی باید محیط و شرایط جوی آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد و براساس این موارد اقدام به احداث سایبان کند. در این بررسی می بایست به این موارد دقت شود.
- افراد در گرم ترین و آفتابی ترین روزها بتوانند از سایه ایجاد شده توسط سایبان نهایت استفاده را ببرند.
- افراد بتوانند در شرایط بارندگی شدید به امنیت این سایبان ها اطمینان داشته و به آن پناه ببرند.
- سایبان ها بتوانند تا حد قابل توجهی از سرعت باد و طوفان بکاهند.
توجه به فضای کافی برای احداث سایبان
سایبان بایستی به گونه ای احداث شود که هیچ نوع مزاحمتی برای تردد افراد ایجاد نکند. سایبان های عمومی از نظر طراحی انواع گوناگونی دارند، سایبان های مستطیلی و مربعی شکل، سایبان های شش و هشت ضلعی به همراه یک پایه نگهدارنده و... تنظیم پایه ها و ابعاد سایبان باید کاملا استاندارد باشد و باعث اشغال محیط اطراف نشود.
ارتفاع سازه
سایبان های عمومی از نظر ارتفاع انواع گوناگونی دارند. برخی از آن ها کوتاه و برخی با ارتفاع بلندتر ساخته می شوند. البته اندازه این ارتفاع ها نیز یک بازه مشخص داشته و نباید از حد معمول تجاوز کند. استانداردترین ارتفاع برای ساخت یک سایبان چیزی بین 7 الی 12 متر است.
کاربرد سایبان
سایبان های عمومی از نظر کاربرد انواع گوناگونی دارند. بسته به اینکه از سایبان چه کاربری انتظار می رود، نحوه احداث و ساخت آن متفاوت خواهد بود. ما انواع سایبان عمومی برای استراحت، سایبان پارکینگ، سایبان خودرو و... داریم که احداث هرکدام از آن ها نیاز به تخصص و مهارت خاصی دارد. بنابراین بسیار مهم است که برای احداث سایبان کاربری آن از قبل مشخص شده باشد تا روش احداث آن نیز کاملا اصولی انجام شود.
یکی از انواع سایبان عمومی که در مدیریت ترافیک شهری نقش بسیار موثری را ایفا می کند، سایبان پیش ساخته است که در بخش بعدی با آن بیشتر آشنا می شویم.
سایبان پیش ساخته چیست؟
سایبان های پیش ساخته یکی از پیشرفته ترین و محبوب ترین انواع سایبان در دنیا هستند که می توان از آن ها برای هر منظوری استفاده کرد. این سایبان ها به گونه ای طراحی شده اند که امکان نصب در بیرون از منزل همچون پارکینگ و آلاچیق و نقاط مختلف شهری را دارند. سایبان های پیش ساخته علاوه بر استراحتگاهی عمومی، می توانند بهترین و امن ترین مکان برای پارک خودرو باشند. به طور کل از کاربردهای متداول سایبان پیش ساخته می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سایبان پیش ساخته مخصوص حیاط
- سایبان پیش ساخته مناسب برای آلاچیق
- سایبان پیش ساخته مناسب برای استخر جهت محافظت از عواملی همچون بارندگی شدید یا نور آفتاب
- سایبان پیش ساخته جهت محافظت از تاسیسات ساختمانی
روش مدیریت ترافیک شهری با سایبان های پیش ساخته
قطعا احداث و استفاده از سایبان های پیش ساخته تاثیرات مثبتی در فعالیت های شهروندان و رفع نیاز آن ها داشته که نسبت به ساخت آن بازخوردهای خوبی ثبت شده است. یکی از مزایای اصلی و مهم سایبان های پیش ساخته، مدیریت ترافیک شهری است. این سایبان ها مکان ها و فضاهای باز و عمومی شهر را به شکلی اصولی و شایسته، تقسیم بندی می کنند و باعث می شوند تا شهروندان بتوانند به بهترین شکل ممکن از فضای ایجاد شده استفاده کنند. ایجاد نظم و جلوگیری از ازدحام جمعیت یک روش مدیریت ترافیک شهری با سایبان های پیش ساخته است. سایبان های پیش ساخته نسبت به دیگر انواع سایبان مزیت هایی دارند که چند نمونه از آن ها عبارتند از:
- نصب آسان و راحت
- مقرون به صرفه بودن سایبان
- آماده بودن سایبان در سایز و ابعاد متنوع و کاملا استاندارد
انواع سایبان پیش ساخته
سایبان های پیش ساخته از نظر طراحی و نوع کارکرد به دو گروه کلی تقسیم می شوند. در ادامه با هریک از این دو نوع سایبان آشنا می شویم.
- سایبان پیش ساخته ثابت
همانطور که از نام این نوع سایبان پیداست، قابلیت حمل و جابجایی در آن وجود ندارد. از جمله سایبان های پیش ساخته ثابت که تقریبا همه ما نمونه هایی از آن را در محیط اطراف خود می بینیم عبارتند از: سایبان های نصب شده بالای بالکن، سایبان بالای پنجره ها و سایبان بالای درب.
- سایبان پیش ساخته متحرک
طراحی و نحوه کار این سایبان نیز از نامش مشخص است. می توان آن را جابجا کرد و به هر نقطه ای که دوست داشت انتقال داد. این سایبان ها برای مقابله با تغییر جهت تابش نور خورشید بهترین گزینه هستند. در واقع شما می توانید براساس جهت تابش نور خورشید، شرایط سایبان را تغییر داده و محل آن را تنظیم کنید. سایبان های متحرک در دو نوع برقی و دستی تولید می شوند.
اگر شما هم متوجه شده اید که استفاده از یک سایبان از پیش ساخته می تواند امنیت، رفاه و آرامشتان را تامین کند، می توانید از هرجای ایران از سايت سایه سازان توانا از باکیفیت ترین و استانداردترین انواع سایبان دیدن کرده و بهترین نمونه متناسب با نیاز خود را خریداری کنید.