ورق های PVC و UPVC دو نمونه از پرکاربردترین ورق ها در صنایع هستند که احتمالا همگی شما به نوعی با آن ها سروکار دارید. به عنوان نمونه از رایج ترین مواردی که می توان از ورق های PVC استفاده کرد، ساخت کابینت آشپزخانه است. با یک توضیح کلی می توان به تعریف هر دو ورق PVC و UPVC دست یافت. پی وی سی مخفف پلی وینیل کلراید است. پی وی سی را در گروه پلیمرهای ترموپلاست قرار می دهند. در واقع نوعی پلاستیک قوی و کم وزن است که به دلیل همین ویژگی ها کاربردهای زیادی در صنایع ساخت و ساز دارد.
گاهی در مواد و ترکیبات PVC دست برده می شود و از این رو کاربری های آن نیز تغییر می کند. در صورت اضافه کردن مقداری روان کننده به آن، نسبت به پلاستیک نرم تر و منعطف تر می شود و در غیر اینصورت یک پی وی سی غیرپلاستیکی در اختیار خواهید داشت که در اصطلاح به آن یو پی وی سی (UPVC) می گویند. در ادامه با ذکر چند مورد به تفاوت ورق های PVC و UPVC پی خواهیم برد.
تفاوت های ورق های PVC و UPVC
بنا به تعریفی که درخصوص ورق های پی وی سی ارائه شد، این ورق ها نوعی پلاستیک انعطاف پذیر هستند و به دلیل همین ویژگی منحصر به فرد کاربردهای گوناگونی دارند که مهم ترین آن ها عبارتند از: لوله کشی آب شرب و غیر شرب، جهت عایق بندی کابل های برق، ساخت کابینت آشپزخانه، استفاده در کفپوش و دیوارپوش خانه ها، صنعت خودروسازی، ساخت بدنه سینک ظرفشویی و ...
ورق های UPVC نوعی پی وی سی غیر قابل انعطاف هستند، بنابراین می توانند جایگزین خوبی برای چوب باشند. مهم ترین کاربردهای این محصولات عبارتند از: ساخت و ساز درب، ساخت پنجره های دوجداره، نوعی پوشش برای سقف های شیبدار، نوعی دیوارپوش، جایگزین مناسب برای چدن در لوله کشی های تخلیه فاضلاب و... . ورق های UPVC نسبت به ورق های PVC از نظر تجزیه پذیری و مقاومت در رتبه بهتری قرار می گیرند. از این رو برای ساخت و ساز قاب پنجره و چارچوب در، بهترین گزینه هستند.
ورق های PVC و UPVC در مقابل نور خورشید، مواد شیمیایی و یا اکسیداسیون مقاومت قابل توجهی از خود نشان می دهند اما ورق های PVC به دلیل اینکه نوعی پلاستیک نرم و منعطف هستند، دوام بیشتری نسبت به ورق های UPVC دارند. از نظر هزینه نیز می توان گفت هر دو نوع PVC و UPVC از قیمت های مناسبی برخوردارند و خرید هرکدام از آن ها می تواند برای شما از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد. هر دوی این ورق ها دوستدار محیط زیست هستند و آسیبی به آن وارد نمی کنند. اما ورق های UPVC قابلیت این را دارند که مجددا بازیافت شده و به چرخه تولید برگردند.
با ویژگی ورق های PVC آشنا شوید
همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم ورق های PVC کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند. با توجه به این موارد می توان نتیجه گرفت ورق های پی وی سی دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی هستند که موجب افزایش کاربری آن ها شده است. در این بخش با این ویژگی ها بیشتر آشنا می شویم.
- پی وی سی در مقابل بسیاری از مواد شیمیایی مخرب همچون روغن های صنعتی و اسیدهای ضعیف مقاومت بسیار خوبی دارد.
- این ورق ها قابلیت ضد حرارت و ضد آب دارند که همین عوامل موجب شده تا بهترین گزینه برای ساخت بدنه سینک ظرفشویی و کابینت آشپزخانه باشند.
- قرار گرفتن در دمای 60 درجه سانتی گراد به صورت دائمی نمی تواند به لایه های پی وی سی آسیبی وارد کند.
- ورق های پی وی سی مقاومت الکتریکی قابل قبولی دارند.
- در برابر هیدروکربن ها، الکل ها و استون ها که خاصیت حل کنندگی دارند مقاومت بسیار خوبی داشته و حل نمی شوند.
- سازگار بودن با دیگر مواد افزودنی برای تولید ترکیبات جدیدتر
- امکان برقراری پیوند با مواد و سایر افزودنی ها
- دوام و مقاومت قابل قبول در برابر اشعه های مخرب uv
- PVC اصولا دمای ذوب بالایی دارد (چیزی نزدیک به 80 درجه سانتی گراد)
- ورق های پی وی سی در برابر عوامل آسیب زایی همچون حریق و آتش سوزی مقاومت بسیار خوبی دارند
- در مقایسه با دیگر مصالح کاربردی در ساختمان ها، از قیمت های مناسب تر و بهتری برخوردارند
- در شرایط جوی نامساعد یا تغییرات آب و هوایی از خود مقاومت خوبی به نمایش می گذارند.
- از نظر استحکام نیز قابل قبول و بادوام هستند
- پی وی سی ضد ضربه، ضدخش، ضد آلودگی و ضد حشرات موذی است.
- وزن آن بسیار سبک است
- نگهداری، نصب و تمیزکردن آن بسیار راحت و آسان است
- قابلیت رنگ پذیری دارد و می تواند روکش بخورد
تمامی این ویژگی های منحصر به فرد باعث شده اند تا از ورق های پی وی سی استفاده های متعددی در صنایع شود. فضاسازی پارک ها و محیط های عمومی در شهر، ساخت قفسه آزمایشگاه، قفسه گلخانه، ساخت سازه های دریایی، کاربرد در صنعت کشتی سازی، ساخت کانکس، کمد استخر، انواع کمد و کابینت در آشپزخانه و سرویس های بهداشتی و... همگی از کاربردهای بی نظیر ورق های پی وی سی هستند که همگی ما به نوعی با آن ها سروکارداریم.
با ویژگی ورق های UPVC آشنا شوید
ورق های UPVC نیز همانند ورق های پی وی سی بسیار ارزشمند و کاربردی هستند. در این بخش با آن ها بیشتر آشنا می شویم.
- ورق های UPVC نیز از نظر وزنی بسیار سبک هستند. در واقع هر متر مربع از آن ها وزنی معادل 4 کیلوگرم دارد
- در صورتی که این ورق ها را از مراکز معتبر تهیه کنید، می توانید از ضمانت نامه ها و بیمه های محصول نیز استفاده کنید.
- به دلیل کیفیت بالایی که این ورق ها دارند، از طول عمر بالایی برخوردارند. این طول عمر چیزی بین 30 الی 50 سال است.
- ورق های UPVC نزدیک به 10 درصد عایق دما هستند، از این رو احتیاجی به عایق حرارتی ندارند.
- این ورق ها با وجود وزن کمی که دارند، می توانند وزن های سنگین را به خوبی تحمل کنند. یک متر مربع از هر ورق یو پی وی سی می تواند باری با وزن 500 کیلوگرم را تاب بیاورد.
- به دلیل اینکه ورق ها عایق دما هستند، در نصب آن ها احتیاجی به توری های مرغی یا پشم شیشه نیست. این عامل موجب می شود تا در هزینه های شما صرفه جویی شود.
- تنوع رنگی ورق های یو پی وی سی بالاست. همچنین در مواردی که متراژ بالای 2000 متر از آن ها را سفارش دهید می توانید کد رنگ مخصوص به خود را درخواست کنید.
- ورق های UPVC در برابر خوردگی و تخریب مقاومت بسیار خوبی دارند. آن ها دچار زنگ زدگی نمی شوند و بهتر از هر عایق دیگری می توانند کارآمد باشند.
این ورق ها در برابر نور خورشید نیز دوام بالایی دارند. این مقاومت باعث می شود تا حرارت ناشی از نور خورشید را جذب نکرده و در نتیجه هزینه های مربوط به خنک کردن محیط را کاهش می دهند. به همین علت از پوشش های یو پی وی سی در پشت بام ها استفاده می شود.
خرید ورق های PVC و UPVC از سایه سازان
قطعا با توضیحات ارائه شده، متوجه مزایای استفاده از ورق های PVC و UPVC شده اید. البته ذکر این نکته بسیار ضروری است که این محصولات زمانی کارآمد خواهند بود که از بهترین کیفیت ممکن برخوردار باشند. از این رو به شما توصیه می کنیم برای خرید کالای موردنظرتان حتما سفارشات خود را از مجموعه های معتبر تهیه کنید. در این زمینه سایت سایه سازان توانا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در سراسر کشور است و خدمات خود را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت ارائه می کند.